Med 54 sager på gårdsdagens byrådsmøde er vi igen i fuld gang…

Herunder info om udvalgte sager. Du kan som altid se den fulde dagsorden her

En masse nye boliger er på vej 

Befolkningstallet er støt stigende i Herning Kommune, og investeringslysten i nye boligprojekter er stor. Rigtig godt for udviklingen i hele kommunen. Dette afspejles i en del af de mange lokalplansager vi behandlede på byrådsmødet. Der arbejdes bl.a. på:

  • opførelse af 36 boliger ved Dæmningen i Herning fordelt på to boligtårne
  • opførelse af 9 rækkehuse på K. Møllers vej i Hammerum
  • opførelse af etagebyggeri med 12 boliger i Snejbjerg Hovedgade
  • Vedtagelse af lokalplan for nyt bolig- og erhvervsområde v. Sunds Hovedgade
  • Vedtagelse af lokalplan for Jordbærmarken i Tjørring som åbner mulighed for at udvikle et større boligområde hvor der både kan bygges rækkehuse og/eller dobbelthuse

 

Mulig udvidelse af biogasanlæg ved Sinding vil nedbringe CO2 markant.

Biogas anlægget ved Sinding har søgt om udvidelse fra den nuværende kapacitet på 50.000 Ton til fremadrettet at kunne rumme 180.000 Ton.

Biogas anlægget forarbejder i dag primært husdyrgødning men også industriel biomasse og storkøkkenaffald.

Udvidelsen blev foreløbigt vedtaget på byrådsmødet, der skal nu udarbejdes en miljøkonsekvens rapport med fokus på bl.a. lugtgener, landskabelig påvirkning og konsekvens af øget trafik til anlægget. Sagen sendes i offentlig høring, inden der tages endelig stilling til om udvidelsen kan godkendes.

 

Ny planlægning for detailhandels struktur i Herning vedtaget

Punkt 37 – 41 blev behandlet under et, da samtlige punkter har forbindelse til den nye detailhandel struktur i kommunen. Hvilket bl.a. betyder mulighed for at etablere større butikslokaler uden for bycentrum. Den nye planlægning giver bl.a. mulighed for at etablere 10.000 m2 butik/butikker på sydsiden af Bauhaus og i alt 4000 m2 foran Bauhaus ud mod Silkeborgvej.

For at beskytte handelslivet i midtbyen og undgå at mindre butikker skal flytte ud, er der vedtaget en minimums butiks størrelse på 1500 m2.

Flere større butikker i området vil medføre mere trafik. Derfor er der i planlægningen også taget højde for plads til at udvide vejnettet omkring Åvænget og Silkeborgvej, evt. med ny direkte sammenhæng til Valdemarsvej.

Ligesom det skal undersøges om det er muligt med direkte tilkørsel til motorvejen fra Bauhaus.

Og hvilke typer butikker er så på vej?

Der er stor interesse for de nye bebyggelsesmuligheder, og flere potentielle købere står klar til at etablere nye butikker i området. Dog er det endnu ikke officielt hvilke nye butikker/butikskæder vi kan glæde os til at få til kommunen, men som sagt interessen eer stor.

 

Åskov Golfklub i Sdr. Felding og Feldborg BMX – sæt i gang!

Ved det seneste budgetforlig blev der afsat 125.000 til renovering af ejendom ved Åskov Golfklub. Ejendommen skal bruges til at understøtte og udvikle ungdomsarbejdet i klubben, bl.a. til 4 årlige camps med overnatning.

Til Feldborg BMX blev der vedtaget en anlægstilskud på 250.000 til færdiggørelse af P-plads, udearealer og -belysning.

Disse to beløb blev frigivet på byrådsmødet og arbejdet kan nu påbegyndes i hhv. Sdr. Felding og Feldborg – til mange års fremtidig fornøjelse i hver sin ende af kommunen.

 

Kloakfornyelse i Kibæk fører til byforskønnelse

I forbindelse med den påbegyndte kloakfornyelse i Kibæk blev der på byrådsmødet afsat 1,650 mio. til renovering af kantsten, fortove og rendestensbrønde efterhånden som det nye kloaksystem bliver nedgravet i Brogade, på Møllevænget, Møllegårdsvej og Velhustedvej. Herudover er der afsat byforskønnelses midler til nye blomsterkummer.

Hvad der skal ske i området omkring Jernbanegade og P-plads er endnu ikke endelig besluttet. Mere herom følger så snart det sker.

 

Lukning af heldagsskolen Munkgaard 

Munkgårdsskolen er et undervisnings- og behandlingstilbud til børn i alderen 6 – 13 år. Børnene er normaltbegavede men har sociale vanskeligheder. Munkgaard er en kombination mellem specialklasse og familiebehandling, da forældrene 1 dag om ugen skal frikøbes fra deres arbejde for at tage del i skoledagen og samtidig modtage familiebehandling, som giver “redskaber” til at hjælpe barnet til bedre sociale færdigheder.

Man kan max. være elev på Munkgaard i 2 år.

Indsatsen har gennem årene hjulpet mange børn og deres familier. Udfordringen med tilbuddet er dog efterhånden den at forældre synes tilbuddet er for indgribende i deres arbejdsliv og vi har derfor oplevet faldende interesse for tilbuddet. P.t. er der kun 9 børn på Munkgaard, hvilket på ingen måde er økonomisk bæredygtig og det må vi tage ansvar for.

En anden udfordring er at det er meget svært for børnene at vende “hjem” til den oprindelige skole efter et endt forløb. Kun 37,5% af eleverne ender på den “gamle” skole. Derfor er der truffet beslutning om at indsatsen for børnene i målgruppen gentænkes. Dette bliver i tråd med Herning modellen, hvor der arbejdes i tidligere indsatser i nærmiljøet, inden problemerne vokser sig for store.
Derfor lukkes Munkgaard. Gode erfaringer samt økonomi fra Munkgaard bruges til at ansætte 4 AKT fagpersoner (eksperter i adfærd, kontakt og trivsel) som skal arbejde med barnet på egen skole i en kortere eller længere periode som støtte og back-up. Barnets familie kan stadig modtage familietræning efter behov, dog uden for arbejdstiden som det i højere grad ønskes.

Munkgaard har været et godt tilbud og et dygtig personale har gjort en forskel for mange børn. Der tages stadig hånd om de 9 resterende børn på Munkgaard som tilbydes alternative tilbud.

En beslutning om lukning er altid svær, men vi er et flertal i byrådet som mener at det er den rigtige vej at gå. Lukningen frigiver 2,5 mio. Herudover anvendes 2,1 mio til budgetbalance på specialområdet.