Politiskolen til Herning – vi glæder os – andre er ærgerlige, sådan vil det nok være…

Der var stor stor glæde i byrådsgruppen og blandt de ansatte på kommunen, den 9. november, da der kom en tydelig tilkendegivelse fra regeringen, at den nye politiskole ville blive placeret i Herning.

Beslutningsprocessen har været meget lang. Mange byer har budt ind med ønsker om at politiskolen skulle placeres i netop deres by. Ingen tvivl om at der er lagt masser af arbejde i dette projekt rundt i de mange kommuner som har budt ind på projektet.  Og at skuffelsen derfor alle andre steder end i Herning er stor, har været tydelig på både sociale og landsdækkende medier. Sådan vil det være, vi havde helt sikkert også været ærgerlige, hvis placeringen ikke var blevet i Herning – indrømmet.

Men stop nu den hetz det her er ved at udvikle sig til!
I dag går Jyllandsposten så langt at de beskylder borgmesteren for at bryde loven,  fordi han på sin private facebook side har skrevet – i anførselstegn bemærket – at politiet ”kvit og frit” kunne låne andre lokaler i kommunen indtil politiskolen er bygget.

En lidt kæk bemærkning der er skrevet EFTER beslutning om placering er taget.  En bemærkning som blot skal ses som en tilkendegivelse af at vi i kommunen vil strække os så langt vi overhovedet kan, SELVFØLGELIG inden for lovens rammer for at politiet hurtigt kan komme i gang med at uddanne flere betjente, som Danmark har brug for.
Vil du læse borgmesterens uddybende svar på ovennævnte mistænkeliggørelse kan du læse her: