Undskyld mig, men skriver vi ikke 2016?

Læserbrev Herning Folkeblad 8. januar 2016

Ligestilling? Jeg har aldrig anset mig selv for at være feministisk. Min holdning har altid været, at det er lige meget om du er mand eller kvinde, det vigtigste er at du har det godt med det, du nu engang selv har valgt at arbejde med. For mig er det mennesket og engagementet der tæller, ikke køn eller status.

Selvfølgelig er det vigtigt for mig at der til stadighed er fokus på at vi i Danmark betaler lige løn for lige arbejde, og selvfølgelig skal alle typer jobs, bestyrelses- og politiske poster være tilgængelig uanset køn. Millimeterdemokrati og forslag om kønskvoter har jeg dog aldrig været tilhænger af.

Men de seneste dage er jeg begyndt at tænke, om min holdning til ligestilling har været lidt for ”tilbagelænet”. Har jeg bare taget for givet, at kvinder og mænd i 2016 er lige meget værdsat og respekteret?
Er rødstrømpernes kamp for ligestilling ved at smuldre?

Når en kvindelig præst i Aulum kan give stof til et dobbeltopslag her i avisen, fordi hun er kvinde, og medlemmer af indremission i Aulum af samme grund fravælger at høre hende prædike og i stedet tilvælger den mandlige præst. Hvor er ligestillingen så henne?

Og når en kvindelig borgmester og lige om lidt nybagt mor, hænges ud for både at ville passe sit arbejde som borgmester og sit barn. Hmm… så tænker jeg: havde nogen mon løftet et øjenbryn, hvis der var tale om en mandlig borgmester og samtidig nybagt far?

Jeg har besluttet mig for at læne mig frem, ikke for at gå ud og demonstrere for ligestilling i gaderne, som rødstrømperne gjorde i 70’erne. Men fordi det er gået op for mig, hvor vigtigt det er stadig at have fokus på at kvinder og mænd er lige meget værd.

Og så lige til sidst og med et meget ironisk smil på læben: er der andre end mig der har undret sig over, at indremission i Aulum tillader at deres formanden er en kvinde…?”